Politici starten Bed en Breakfast

Geplaatst op: 17 oktober 2012

Met de toenemende werkeloosheid zijn steeds meer Nederlanders op zoek naar een extra bijverdienste. Ze zijn toe aan een nieuwe uitdaging en willen een Bed&Breakfast beginnen! Starters weten niet altijd waar te starten en het maken van plannen leidt dan ook niet altijd tot realisatie.

Politici runnen B&B

Steeds meer politici starten met een Bed&Breakfast. Herma Boom (CDA) die net een Tweede Kamerzetel is misgelopen bij de verkiezingen doet het al, Ex-Tweede Kamerlid Ineke van Gent (GroenLinks) gaat het doen en ook oud-PVV'er Hero Brinkman (Democratisch Politiek Keerpunt) wil het doen.

Bed & Breakfast Boeken (BBB)

‘De meeste mensen met plannen voor het starten hebben geen idee waar ze moeten beginnen’, vertelt Rink de Vries, die de boekingssite bedandbreakfastboeken.nl (BBB) in 2010 oprichtte. In Nederland stijgt ieder jaar het aantal B&B-accommodaties aanzienlijk. Waar men eerder koos om als hobby af en toe gasten te ontvangen, kiezen de nieuwe ondernemers van B&B voor een serieuzere aanpak die leidt tot een bron van inkomsten. Door het toenemende aantal van deze accommodaties is er een behoefte aan duidelijkere regelgeving. Om nieuwe ondernemers te helpen is op bedandbreakfastboeken.nl een informatiepagina voor starters te vinden.

Beleid Bed en Breakfast

De gemeenten zijn in Nederland aangewezen om beleid te maken op het gebied van B&B. Hierbij krijgt de starter te maken met bestemmingsplannen, brandbeveiliging, het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en het heffen van BTW. CDA-politica Herma Boom uit Buurse weet er inmiddels alles van. Ze heeft in april b&b Bed en Broodje geopend. "Het is niet zo van: ik heb een kamer over en begin", vertelt ze. "Hoe klein je ook bent, je hebt altijd met regelgeving te maken. Dat viel mij tegen. Maar het leuke is: ontdekken dat je het kunt."

B&B Starten

Wilt u een Bed en Breakfast starten? Bezoek dan onze Online Startersgids Bed & Breakfast. U vindt er alle informatie die u nodig heeft om uw B&B te beginnen.

Bron: Eindhovens Dagblad

 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!