Bed and Breakfast in een 'hobbithuisje'

Geplaatst op: 14 september 2014

Een bijzondere Bed & Breakfast wil binnenkort van start in het Groningse dorp Baflo. In hun achtertuin bouwen Robert en Bettina van der Velden namelijk een zogenaamd 'hobbithuisje'. Het stel wilde kwam op het idee, omdat zij een origineel tuinhuis wilde bouwen van natuurlijke materialen.

Geïnspireerd op 'De Hobbit'

De Bed & Breakfast is dus geïnspireerd op het boek 'De Hobbit'  van de Britse schrijver en professor J.R.R. Tolkien. Gezegd zou dus kunnen worden dat er in Baflo een stukje Midden-Aarde ontstaat; het fictieve continent op aarde dat in de boeken van de schrijver centraal staat. 

Vrolijke gemoedelijke mensen

Hobbits zijn van nature rustige, gemoedelijke wezens. Ze zijn vrolijk, houden van eten, drinken en van de natuur en wonen in kleine huizen onder de aarde. En die ideën beviel de Bafloërs wel. Maandenlang werkten ze er aan om alle materialen te verzamelen.  Wie niet van boeken als 'De Hobbit' houdt is uiteraard ook welkom, het huisje wordt bovenal een zeer natuurlijk gastenverblijf. 

Natuurlijke materialen

Het huisje is geheel opgebouwd uit gebruikte en natuurlijke materialen. Zo gebruikten Robert en Bettina oude meubelen, autobanden en bakstenen. En als het klaar is, dan gaat is het de bedoeling dat het huisje verhuurd wordt als Bed & Breakfast. Zodra het zover is; leest u het natuurlijk op onze website. Wellicht dat de eigenaren zich bij ons aanmelden, zodat u het 'hobbithuisje' hier kunt boeken. 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!