Bed & Breakfast woontip: boomstam bijzettafel maken

Geplaatst op: 04 november 2014

Een leuke manier om de natuur in huis te halen is deze Boomstam-bijzettafel, die u zelf in 4 stappen kunt maken. Een unieke boomstamtafel voor liefhebbers en aanbieders van Bed & Breakfast. Overnachten in een Bed & Breakfast is namelijk niet alleen populair vanwege de bijzondere gastvrijheid en de unieke locatie waar u verblijft. Aanbieders van Bed & Breakfast besteden steeds meer aandacht aan de inrichting van hun gastenverblijven en overnachten wordt zo een leuke manier om wooninpiratie op te doen. Maak dit bijzondere meubel zelf, voor bij u thuis of in uw Bed & Breakfast.

Stap 1: Het regelen van de boomstam

Allereerst zal je aan de slag moeten gaan om een stuk van een boomstam te regelen. Je kunt hiervoor contact opnemen met een houthandelaar in de buurt, op zoek gaan via marktplaats of een bekende vragen die onlangs een boom heeft gekapt. Ook kun je in de krant kijken naar afgegeven kapvergunningen en contact opnemen, om zo voordelig aan een stuk van een boomstam te komen. De voorkeur gaat uit naar een eikenhouten stam, maar ook ander hout is te gebruiken om de tafel te maken.

Stap 2: Het verwijderen van het schors

De tweede stap is het verwijderen van het schors. Direct als je de boomstam in huis hebt, kun je hiermee beginnen. Het handigste is om eerst het groffe schors met een hamer en bijtel van de boomstam te tikken. Vervolgens kunnen de boomschors vezels van de stam getrokken worden. Voor dit laatste kun je eventueel ook een hogedrukspuit gebruiken. 

Stap 3: Het drogen van de boomstam

Als je de boomstam hebt ontdaan van de schors, begint het al aardig op het bijzettafeltje te lijken. Vervolgens laat je, afhankelijk van hoe vochtig het hout is, de boomstam enkele weken drogen op een droge plek. Doe dit in een ruimte die minimaal op kamertemperatuur is om het proces te versnellen. Je zult zien dat er tijdens dit proces ook scheurtjes/barsten in de boomstam ontstaan, wat het meubel nog meer uitstraling geeft als je het straks verder bewerkt.

Stap 4: Het afwerken van het bijzettafeltje

Als het meubel droog is kun je het verder bewerken om het bijzettafeltje te maken. Schuur het bovenste oppervlak met schuurpapier van grof naar fijn, om een glad tafeloppervlak te krijgen dat fijn in gebruik is. Schuur de zijkanten van de boomstam lichtjes op. Nu kun je de zijkanten in iedere gewenste kleur verven, zodat het in je interieur past. Onze voorkeur gaat uit naar de witte versie, die op de foto staat weergegeven.

Maak één of meerdere meubelen om het gewenste resultaat in jouw inrichting te bereiken. Bedandbreakfastboeken.nl wenst je veel klus- en woonplezier!

 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!