Bed en Breakfast straks overal in Capelle

Geplaatst op: 12 november 2012

Overal in Capelle moet het voortaan mogelijk worden een Bed & Breakfast(B&B) te beginnen. Capelle heeft er daarom duidelijke regels voor opgesteld. Wethouder van Stadsontwikkeling in de gemeente Jouke van Winden vertelt: ‘Het is goed om te zien dat we ook op dit vlak ruimte maken voor Capels ondernemersschap.’

Bed and Breakfast’s in Capelle
Wethouder Van Winden: “Capelle is een mooie, groene gemeente gelegen in een drukke maar aantrekkelijke regio met als grote en levendige buurman Rotterdam. Veel mensen wonen hier om die reden. Ook bezoekers die graag in de stad vertoeven maar graag wakker worden op een uniek plekje, kunnen dat in Capelle vinden. Dit geldt ook voor zakenmensen die hier kort verblijven en liever niet naar een hotel gaan."

'Een aantrekkelijke gemeente'
Van Winden vertelt dat veel mensen in Capelle wonen vanwege de mooie, groene gemeente, maar aantrekkelijke regio, met daarbij op korte afstand het levendige Rotterdam. ‘Veel mensen wonen hier om die reden. Ook bezoekers die graag in de stad vertoeven, maar graag wakker worden op een uniek plekje, kunnen dat in Cappel vinden. Dit geldt ook voor zakenmensen die hier kort verblijven en liever niet naar een hotel gaan’.

Overal een B&B
In Capelle waren er nog geen regels voor het openen van een B&B. De titel van het nieuwe beleid dat het College van Burgemeester en Wethouders voorlegt aan de gemeenteraad draagt de titel: ‘Bed en Breakfast: wakker worden in Capelle’. Straks kan men, als de raad met voorstel instemt, overal in de gemeente een B&B openen.

Soepele duidelijke regelgeving
Een voorwaarde is wel dat de hoofdfunctie van het pand waarin de B&B gevestigd wordt wel ‘wonen’ is en blijft. In de B&B’s mogen per nacht maximaal 8 gasten verblijven. De gasten verblijven in maximaal 4 kamers, met een verblijfsduur van maximaal 6 weken. Volgens het college bestaan de gasten voornamelijk uit toeristen en zakelijke gasten die enkele nachten in de Bed en Breakfast’s verblijven. De B&B’s zijn niet bedoeld als verblijfplaats voor seizoensarbeiders.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!