Hoorn wil meer Bed&Breafast

Geplaatst op: 22 mei 2012

Meer en betere overnachtingsmogelijkheden moeten er in Hoorn komen voor toeristen, stelt het college van B en W van de gemeente Hoorn. Daarom besloot het college om beleid te ontwikkelen voor het (ver)bouwen van nieuwe verblijfsruimten, waaronder bed & breakfasts en pension.

Bestemmingsplan

Het gebruik van panden wordt geregeld in een bestemmingsplan. Maar in de nu geldende bestemmingsplannen is niets geregeld voor het realiseren van nieuwe verblijfsruimten voor toeristen. Het college van B en W ontwikkelde daarom nieuw beleid waaraan verzoeken voor het vestigen van een pension of bed & breakfast getoetst kunnen worden

Onderscheid tussen pension en B&B

De concept notitie ‘Verblijfruimten voor toeristen’ geeft meer duidelijkheid richting inwoners en ondernemers en leidt volgens het college ook tot een snellere afhandeling van verzoeken voor pensions en b&b’s. In de notitie maakt het college onderscheid tussen een pension en een b&b. Dit om rekening te houden met de belangen van omwonenden.

Hoorn heeft tekort aan bedden voor toeristen

‘In Hoorn is al jaren een gebrek aan overnachtingsmogelijkheden voor toeristen en dagjesmensen,’ legt wethouder Ronald Louwman uit. ‘Toch is dat cruciaal voor een stad met een groot toeristisch potentieel, zoals Hoorn. Er komen de laatste tijd steeds meer aanvragen binnen voor pensions en bed & breakfasts. Het is goed dat we dat nu beleidsmatig geregeld hebben en mogelijk kunnen maken. Dat is goed voor de toeristen, de ondernemers en ook voor onze stad.’

Definitie Bed en Breakfast

Een B&B is bedoeld voor een kort toeristisch verblijf. Het gaat dan dus niet om wonen of seizoengebonden recreatie. Een B&B is gevestigd in een woonhuis of in een aan- of uitbouw van het pand waar de eigenaren zelf ook wonen. De gemeente moet toestemming geven voor het openen van een b&b in een woonhuis. Hiervoor heeft het college een aantal voorwaarden opgesteld, waaraan een aanvraag getoetst kan worden. Het college heeft de beleidsnotitie aangeboden aan de algemene raadscommissie. Deze zal de notitie waarschijnlijk na de zomer bespreken.

Bron: Hoorngids.nl
 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!