Hotelketen en Ikea bouwen samen hotels

Geplaatst op: 08 maart 2013

Hotelketen Marriott gaat samen met Inter Ikea Groep, het moederbedrijf van Ikea, 150 budgethotels bouwen in Europa. De nieuwe hotelketen gaat Moxy heten en kamerprijzen komen te liggen rond de zestig euro. Kamertarieven komen in deze hotels dus overeen met die van Bed en Breakfast in Nederland.

Naam van de keten wordt Moxy Hotels
De hotelplannen van Ikea werden al eerder bekendgemaakt, nu is ook de naam bekend geworden. Het hotelbedrijf Marriott heeft nog geen eigen van budgethotels in Europa. 
Inter Ikea investeert 500 miljoen dollar in het project en gaat in steden concurreren met gevestigde ketens zoals de Ibis-hotels van het Franse hotelbedrijf Accor, dat zo'n 4000 hotels in Europa exploiteert.

In tien jaar tijd 150 hotels bouwen
De 150 hotels van Marriott en Ikea gaan zullen in tien jaar tijd verrijzen. De hotels worden niet met Ikea-meubilair ingericht. Ikea is wel de bedenker van de constructietechnieken van Moxy. De hotels tegen lage kosten gefabriceerd.
Inter Ikea en Marriott willen in 2014 al het eerste Moxy-hotel openen. Dat zal in Milaan gebeuren. Elk hotel zal zo’n 150 tot 300 kamers krijgen. Het ontwerp van de hotelkamers komt volgens bronnen van een bureau dat in Amsterdam is gevestigd.

Nederland krijft ook Moxy-hotels
Ook in Nederland krijgt Moxy een aantal hotels. Waar en hoeveel dat er worden is nog niet bekend. De focus ligt voorlopig in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daarna wordt door de bedrijven Nederland genoemd, net als Italie en Oostenrijk. De eerste vijftig hotels moeten er binnen vijf jaar komen. Ikea heeft momenteel al eigen hotels in Delft en Londen, het is niet bekend of deze ook tot de Moxy-hotelketen gaan behoren. Wie er nu al voordelig tussenuit wil, boekt natuurlijk een bed and breakfast.

 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!