Nederlander viert zomervakantie dit jaar in een Bed and Breakfast

Geplaatst op: 22 mei 2013

De Bed & Breakfast – branche profiteert van de ontwikkelingen in de reissector. Komende zomer gaan Nederlanders vooral korter op vakantie, zo blijkt uit onderzoek door bedandbreakfastboeken.nl, de boekingssite voor Bed and Breakfast in Nederland. Bijna een kwart van de ondervraagden (23%) geeft aan dit jaar te besparen op de vakantie.

Vakantie in eigen land
Al jaren stijgt het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat. Naar schatting zijn dit jaar 2,8 miljoen Nederlanders van plan om de zomervakantie in Nederland door te brengen, een stijging van 100.000 ten opzichte van vorig jaar. De respondenten geven aan hun binnenlandse vakantie vooral in Gelderland, Drenthe en Zeeland door te brengen. Bed & Breakfast steeds populairder. Jaarlijks worden ruim 350.000 vakanties in een Bed and Breakfast in Nederland doorgebracht. Veruit het grootste gedeelte daarvan, zo’n 300.000, betreft korte vakanties van 2 tot 4 dagen. Ook het aantal B&B’s in Nederland stijgt sterk. Naar schatting zijn er momenteel ruim 5.000 B&B’s in ons land gevestigd.

Bed & Breakfast is het antwoord
De eigenaar van bedandbreakfastboeken.nl, weet het aanhoudende succes van Bed and Breakfast wel te verklaren: ‘Nederlanders gaan nog wel op vakantie, maar sinds de economische crisis mag de vakantie voor veel van hen iets korter en goedkoper zijn. Door de stijgende brandstofprijzen blijven zij bovendien wat dichter bij huis. B&B’s bieden met een gemiddelde tweepersoonskamerprijs van €75,- per nacht (incl. ontbijt) een antwoord op de vraag naar voordelige accommodaties. Daarnaast spelen de persoonlijke aandacht en de bijzondere locaties een belangrijke rol in de keuze voor een B&B. Behalve de Nederlandse B&B’s profiteren ook Nederlandse campings en bungalowparken van de toenemende interesse voor een voordelige binnenlandse vakantie.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!