Recordaantal toeristen afgelopen jaar naar Nederland

Geplaatst op: 06 maart 2013

Ruim 11,7 miljoen internationale toeristen bezochten ons land het afgelopen jaar. Dat heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) bekendgemaakt. Vergeleken met het jaar 2011 is er een stijging van zo´n 4%. Meer bezoekers in een Bed en Breakfast

Recordaantal
Het nieuwe recordaantal toeristen was goed voor een besteding van 4,75 miljard euro. Voor dit jaar verwacht het NBTC voor het aantal toeristen een stijging van zo’n 3%. Het totaal aantal internationale toeristen zou daarmee boven de 12 miljoen uitkomen in 2013. Het aantal Duitse toeristen dat ons land bezocht blijft gestaag groeien. Naar alle waarschijnlijkheid bezochten afgelopen jaar voor het eerst meer dan 3 miljoen Duitsers ons land.

Toeristen zeer prijsbewust
De zwakkere euro maakt Europa en Nederland aantrekkelijker als bestemming om naartoe te reizen. Over het algemeen zijn de toeristen tegelijkertijd zeer prijsbewust en de bestedingen aan vervoer, verblijf en vermaak staan hierdoor onder druk. Toeristen hebben een lagere besteding en kiezen hierdoor wellicht eerder voor een Bed and Breakfast, dan voor een hotel.

Meeste toeristen uit buurlanden 
De meeste buitenlandse toeristen kwamen uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. De grootste procentuele stijging kwam uit Azië. In landen als Italië, kwamen minder bezoekers. Het NBTC wijt dit aan de economische situatie in deze landen.
Verklaringen voor de groei zijn dat Nederland heeft geprofiteerd het stedenreissegment in dat groeit in Europa en daarnaast een lichte stijging van het aantal vliegverbindingen. De economie in Azië groeit nog steeds fors. Hierdoor ontstaat een groeiende middenklasse met stijgende koopkracht die internationaal gaat reizen.

 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!