Schadevergoeding voor geweigerd homostel in B&B

Geplaatst op: 20 januari 2011

Een homofiel mannenpaar dat een rechtszaak had aangespannen tegen een Britse B&B is door de Britste rechters in het gelijk gesteld. De heren Martyn Hall en Steven Preddy krijgen elk een schadevergoeding van 1.800 pond (ongeveer 2.150 euro) omdat de eigenaren hen, omwille van de geloofsovertuiging, twee enkele kamers voorstelde in plaats van de geboekte dubbelkamer met dubbelbed.

Steven Preddy boekte een kamer in de Bed and Breakfast met zeezicht in Cornwall. De eigenares Hazelmary Bull ging ervan uit dat Steven zijn vrouw zou meebrengen.

Toen Steven arriveerde met zijn echtgenoot Martyn Hall, werd hen een dubbele kamer geweigerd omdat dit volgens de eigenaren "een belediging zou zijn voor het geloof". Volgens de uitspraak van de rechtbank is deze weigering in overtreding met de wet en was er sprake van discriminatie.

Steven Preddy en Martyn Hall hadden 5.000 pond schadevergoeding geëist. Een maand voordat Preddy en Hall er wilden logeren, werd het eigenaarskoppel nog gewaarschuwd door de homorechtenorganisatie Stonewall dat een vermelding op hun website illegaal was. De vermelding op de website luidde: "enkel dubbele kamers voor gehuwde heteroseksuele koppels" .
De zaak is veelbesproken en zal de toon zetten voor uitspraken in verdere geschillen in Groot-Brittannië.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!