Vakantie dicht bij huis dit jaar

Geplaatst op: 15 mei 2013

De plannen voor de zomervakantie zijn door de helft van alle Nederlanders aangepast op de langdurige economische tegenslag, blijkt uit onderzoek van Route Mobiel. Veel mensen besparen op hun vakantie (20%) en blijven dichter bij huis, zodat ze bijvoorbeeld in een Bed and Breakfast overnachten. Mensen geven namelijk aan dichter bij huis te blijven en de auto in plaats het vliegtuig te pakken. Behalve Bed and Breakfast’s in Nederland profiteren ook bungalowparken in Nederland van deze ontwikkelingen. Een derde geeft zelfs aan helemaal niet op vakantie te gaan komende zomer.

Ontwikkelingen zijn niet nieuw

De ontwikkelingen bestaan al langer: ook vorig jaar gaven veel Nederlanders aan korter en dichter bij huis op vakantie te gaan. En het aantal Nederlanders dat niet op vakantie gaat stijgt ook al jaren.

Troost voor toerisme-sector
Er is echter een troost voor eigenaren van hotels, appartementen, pensions, bungalowparken en Bed and Breakfast-adressen. Want hoewel de cijfers heftig zijn, moet opgemerkt worden dat ongeveer de helft van de Nederlanders ook dit jaar op vakantie gaat ‘alsof de crisis niet bestaat’. Veel van hen leven juist het hele jaar naar de vakantie toe en willen in de zomer even niet bezuinigen. Over het algemeen worden vooral buitenlandse vakanties geschrapt.


 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!