Vergunning Bed en Breakfast door Gemeente Tiel ingetrokken

Geplaatst op: 12 februari 2013

TIEL- In Wadenoijen is de eigenaar van een Bed and Breakfast zijn vergunning kwijtgeraakt. Buurtbewoners maakten bezwaar tegen de vergunning die de gemeente Tiel in augustus 2012 verleende. Het bezwaar het succes, het college van burgemeester en wethouders van Tiel trok de vergunning van de B&B-houder in.

Aantal bedden terug geschroefd
In het verleden waren op het adres van de B&B ongever 25 buitenlandse werknemers ondergebracht. Aan deze situatie werd na handhaving door de gemeente een einde gemaakt. Daarop besloot de eigenaar van het pand een Bed en Breakfast te starten. Hij vroeg een vergunning die hem werd verleend. De eigenaar was bereid om het aantal bedden terug te brengen naar vijf, waardoor de activiteiten binnen de regels van de gemeente vielen.

Vergunning op basis van 'vermoeden' ingetrokken
De omwonenden vrezen dat de Bed and Breakfast alleen bedoeld zou zijn om buitenlandse werknemers te kunnen huisvesten, terwijl het bestemmingsplan slechts een Bed and Breakfast voor toeristische doeleinden toelaat. Dat de bezwarencommissie meegaat in deze bezwaren is bijzonder, volgens de commissie is het niet waarschijnlijk dat de Bed and Breakfast gebruikt wordt, waarvoor hij bedoeld is. Dit terwijl er bij een controle geen buitenlandse werknemers zijn aangetroffen.

B&B-houder mogelijk naar de rechter
Ambtenaren van de gemeente twijfelen of de bezwaren bij de rechter standhouden. Er zijn redenen om aan te nemen dat de eigenaar oprecht een toeristische Bed en Breakfast wilde starten. Zo bracht hij het aantal bedden van de B&B terug, heeft hij plannen voor kleinschalig kamperen en heeft hij verschillende promotiemiddelen voor zijn B&B gebruikt, zoals een website en een reclamebord.

Vermoedelijk zal de eigenaar in beroep gaan tegen het besluit van de Gemeente Tiel, waarna een rechter een uitspraak zal doen over de zaak. Tot die tijd onderneemt de gemeente geen actie richting de eigenaar.
 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!