Wandelgids Westerkwartier verkrijgbaar

Geplaatst op: 05 oktober 2011

Het Westerkwartier pluspad ; Strunen langs baggels en baksteen

Vind ook Bed and Breakfast-adressen in Groningen

Een lange-afstands-route in het Westertkwartier die landelijke bekendheid zou moeten krijgen. Jannie Reinders uit Opende kwam meer dan 10 jaar geleden op dit idee en werkte de daarop volgende jaren aan het ontwikkelen van deze route: het westerkwartierpluspad!

De 160 kilometer lange route kan worden gelopen in ongeveer acht dagen. De wandelaars kunnen hierbij      onderweg gebruik maken van de Bed and Breakfasts en pensions die in het westerkwartier gelegen zijn. De gids is vanaf 1 juli 2011 beschikbaar in boekvorm.

Korte wandelroutes waren er al in het Westerkwartier. Met de komst van deze nieuwe route worden eigenlijk bestaande routes aan elkaar verbonden met een aantal tussenstukken. “Het is een route van Drachtstercompagnie, Rottevalle naar Surhuisterveen, Smallingerland, Grootegast, Zuidhorn, Leek, Winsum en Noordenveld. Echt een verbinding tussen Friesland en Drenthe”.

Bij het maken van de route was belangrijk dat men zich zoveel mogelijk in de natuur begaf tijdens het wandelen. Ruim 95% van de route is verkeersluw en er zijn zelfs stukken bij waar alleen maar wandelaars zullen komen.

Gids uitgegeven
De gids van het Westerkwartierpluspad is  op 1 juli 2011 uitgekomen. De 165 km. lange wandeling is onderverdeeld in 9 trajecten en leidt u door het Groninger Westerkwartier en delen van Friesland en Drenthe. Het boekje bevat 25 gedetailleerde kaarten, met bijbehorende routeaanwijzingen, foto's en toeristische informatie.

Gids bestellen
De gids is te bestellen via dit formulier.

Bekijk ook de RTV Noord Reportage op Youtube.

Bronnen:
Foto gids: westerkwartierpluspad.nl
Foto mevrouw Reinders: screenshot TVNoord

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!