B&B via Airbnb populair alternatief voor hotels

Geplaatst op: 21 juli 2014

Airbnb is al lang niet meer de duistere website waar voor een paar tientjes een kamer wordt gehuurd bij een wildvreemde. De website is veranderd in een populaire bemiddelingsdienst voor particuliere verhuur en is daarmee een alternatief voor hotels. Hoe het principe van Airbnb werkte, zocht NU.nl voor ons uit en is te lezen in dit artikel.

Lees ook ons artikel over de vraag: Wat is Airbnb?

Gemiddelde prijs Airbnb

Wie op Airbnb boekt is gemiddeld zo'n 103 euro per nacht kwijt. Daarvoor kan de gast wel een volledig(e) kamer of appartement huren, maar zelfs complete woonboten zijn via de website te boeken. Wie op vakantie gaat, kan zijn woning voor een paar weken verhuren via de website. Inmiddels zijn ruim 10.000 woningen te boeken via het platform. De redactie van NU.nl verzamelde een groot deel van het aanbod en bekeek de resultaten.  Op Airbnb biedt een particulier een kamer of woning aan en kunnen geïnteresseerden via de website contact met elkaar leggen. Daarvoor worden door de website wel fikse servicekosten in rekening gebracht, maar de website blijft desondanks in populariteit groeien. Een belangrijk verschil met een verblijf in een 'gewone' bed and breakfast, is dat er in een Airbnb doorgaans geen ontbijt wordt geserveerd.

Vrijwel alleen volledige woningen

Zo'n 8.500 Nederlanders hebben advertenties geplaatst op het bemiddelingsplatform. Wat bijzonder is, is dat slechts 0,7% van het aanbod op Airbnb als gedeelde kamer wordt aangeduid, wat betekent dat je als huurder een kamer met de eigenaar deelt. Huurders belanden dus doorgaans niet op een slaapbank, maar huren in de meeste gevallen een volledig huis of appartement (67%), dit in tegenstelling tot het fenomeen couchsurfing. Voor het overige deel (ca. 26%) gaat het om privékamers.
Airbnb in Nederland 

Airbnb in Amsterdan

Wie er voordelig tussenuit wil in een Bed & Breakfast in Nederland, heeft volop keuze. Airbnb is vooral in grotere steden als Amsterdam populair. Daar stuit het fenomeen ook op negatieve aandacht, omdat de particuliere woninghuur illegaal zou zijn en een bedreiging zou vormen voor hotels en bed and breakfasts die te maken hebben met striktere eisen op het gebied van veiligheids- en belastingwetgeving. 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!