Bed and Breakfast belangrijk voor Kunstkijk Zuid-Holland

Geplaatst op: 13 mei 2013

Goeree-Overvlakkee, een eiland in Zuid-Holland, is ook dit jaar met Hemelvaart goed bezocht door toeristen. De Bed and Breakfast-accommodaties en campings op het eiland zijn hierin een belangrijke schakel, volgens voorzitter Mirian Zimmerman, die het project Kunstkijk organiseert.


Muzikale optredens, kunst, cultuur en overnachten
Bij de 13 locaties waren beelden en schilderijen te bewonderen, maar ook de kunstwerken van glas en textiel waren op het evenement te zien. Voorzieningen zoals Bed en Breakfast en campings boden de bezoekers een warm welkom. Kunstkijk is een belangrijk project voor Goeree-Overflakkee, aangezien het de toerisme en recreatie in het gebied bevorderd. Op iedere locatie waren behalve kunst ook muzikale optredens te beluisteren. Onder andere bespeelden de musici altviool, harp, dwarsfluit en accordeon.

Combinatie cultuur en Bed and Breakfast
Woendag 8 mei werd in Theetuin De Bongerd een schoolproject onthuld, en ’s avonds werd het evenement officieel geopend door wethouder Cultuur Gerrit de Jong. Kunstkijk ziet de wethouder als een goed initiatief ter promotie van de recreatie en toerisme op het eiland. Kunst en cultuur wordt gecombineerd met overnachten op duurzame manier zoals op campings en in B&B’s, wat het evenement tot een goede mogelijkheid maakte voor een weekendje weg.

Over Goeree-Overflakkee
Bij velen staat het eiland Goeree-Overflakkee bekend als een eiland van rust, brede zandstranden en zee. Op het eiland liggen prachtige fietsroutes gelegen in mooie natuurgebieden, Op het eiland zijn ook jachthavens en historische stadjes te vinden, wat volop recreatiemogelijkheden oplevert. Overnachten kan er in één van de vele Bed and Breakfast's of op een camping. Kortom: Goerree-Overvlakkee is een geschikte locatie voor een weekendje weg in Zuid-Holland.

 

 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!