Concurrentie voor Bed & Breakfast Omroep Max

Geplaatst op: 24 februari 2016

Krijgt Bed & Breakfast van Omroep Max binnenkort concurrentie? Duidelijk is in ieder geval dat televisieproducenten het internationale succes opmerken van het tv-programma Bed & Breakfast dat bij ons in Nederland op Omroep Max wordt uitgezonden. Zij spelen hier handig op in en werken aan televisieformats waarbij het fenomeen 'Bed & Breakfast' opnieuw centraal staat. Lees al het nieuws over het tv-programma Bed & Breakfast op onze pagina Bed en Breakfast Nieuws.

Eerdere B&B programma's

Helemaal nieuw was het niet toen 'Bed & Breakfast' vier jaren geleden op de Nederlandse buis startte. Er waren eerder programma's rondom het starten of uitbaten van een Bed & Breakfast geproduceerd. We kennen allemaal het tevisieprogramma 'Het Roer om', waarin stellen het roer om gooien naar een nieuw leven in het buitenland. Het programma is net als 'Bed & Breakfast' gebaseerd op een Brits televisie-format, namelijk op 'No Going Back'. Totaal onervaren vaak wagen zij zich aan een inmense verbouwing en aan het opbouwen van een nieuw bestaan in de toeristische sector. Campings, pensions, en jawel: vooral B&B's werden de laatste tijd in het programma door de stellen gestart.

Nieuw B&B tv-programma

Uit betrouwbare bron weet onze redactie dat er meerdere B&B tv-programma's in de maak zijn. De gedetailleerde opzet van de programma's wordt door de nog geheim gehouden, maar Bedandbreakfastboeken.nl verklapt alvast dat in het nieuwe programma 'de start en voorbereiding' van de B&B centraal zal staan. Daarbij zal net als bij 'Het roer om' de bouw of verbouwing van de nieuw te openen B&B gevolgd worden. Dit is overigens anders dan het televisieprogramma 'Bed & Breakfast' van Omroep Max, waarin alleen reeds bestaande B&B's centraal staan. Wat wel overeenkomt met het populaire tv-programma van Omroep Max is dat de B&B's uiteindelijk getest zullen worden; niet door collega-B&B's zoals bij Omroep Max, maar door echte betalende gasten.

Tv-programma snel op de buis?

Wanneer het programma voor het eerst te zien zal zijn is nog onbekend. Wel is duidelijk dat het tv-programma naar verwachring bij één van de grote Nederlandse commerciële omroepen zal worden uitgezonden. Volledige zekerheid is er nog niet: Bedandbreakfastboeken.nl plaatste, nadat zij in 2011 in opdracht van TV-producent IDTV kandidaten  opriep zich aan te melden voor Bed & Breakfast van Omroep Max, in 2012 ook een soortgelijke oproep voor een andere TV-producent. Die producent werkte aan een nieuw format over mensen die van de stad naar het platteland zouden vertrekken om daar bv. een Bed and Breakfast te starten. Dat programma met de werknaam 'De Stad Uit' verscheen helaas nooit op de buis.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!