Crisis versterkt groei ´Bed and Breakfast´

Geplaatst op: 19 oktober 2011

Het aantal bed & breakfasts in Nederland groeit explosief, mede als gevolg van de crisis. Naar schatting is dit jaar al de 5500e B&B geopend. Meer dan de helft van al die kleinschalige pensions, die ook in de herfstvakantie weer goede zaken doen, is in de afgelopen vijf jaar opgericht.

De economische crisis is een veelgenoemde reden om een bed & breakfast te beginnen, zo bericht Spits in een intervieuw.

„Vaak was het al een langgekoesterde wens. Er wordt echt werk van gemaakt wanneer een van beide partners zijn baan verliest. Vooral tweeverdieners met een ruime woning grijpen dat moment aan om het roer om te gooien, en wel in hun eigen huis.‘’ Ruim zestig procent van de B&B’s in Nederland telt maar één of twee kamers, blijkt uit een brancheonderzoek. Sommige bieden een kinderslaapkamer, een theehuisje in de tuin of een woonboot aan.

Handige makelaars
Nu steeds meer gemeenten het planologisch mogelijk maken om een bed & breakfast te beginnen door die mogelijkheid op te nemen in nieuwe bestemmingsplannen spelen ook makelaars in op de groeiende markt van Bed and Breakfast..  „Die kop-hals-romp-boerderij wordt dan in de markt gezet met de vermelding dat een bed & breakfast-vergunning geen probleem zal zijn.’’Ondertussen blijft de vraag ook groeien. De groeiende oudere generatie is dol op deze gastenkamers  en mensen blijven vaker in eigen land.

Televisieprogramma
Voor Omroep Max is de trend aanleiding voor een Nederlandse versie van de Britse tv-hit: Three in a Bed waarin stellen vanaf eind februari elkaars pension beoordelen.
Meer informatie over dit programma leest u op Misset Horeca.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!