Ontbijten in een Bed and Breakfast

Geplaatst op: 04 april 2013

In een Bed and Breakfast wordt het ontbijt slechts zelden overgeslagen. Gelukkig maar, want het ontbijt is één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste maaltijd van de dag. De eerste maaltijd van de dag geeft je energie en zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Mensen die het ontbijt niet overslaan, hebben bovendien een lagere kans op overgewicht, hartklachten en diabetes. Het ontbijt in een B&B is dus een gezonde manier om de dag te beginnen.

Nederlands ontbijt
Een goed ontbijt bestaat uit graanproducten, zuivelproducten en een portie fruit. Het typische Nederlandse ontbijt met boterhammen, kaas en een glas melk sluit daar goed bij aan. Wanneer je logeert in een Bed & Breakfast in Nederland, zul je daarnaast ongetwijfeld hagelslag, pindakaas en misschien ontbijtkoek tegenkomen.

English breakfast
Het fenomeen Bed and Breakfast is nergens zo populair als in Engeland. Daarom ook een bijdrage over het typisch Engelse ontbijt; oftewel a full English breakfast. Hierbij zul je bonen, worstjes, bacon, eieren, champions, rösti en toast met jam op de ontbijttafel treffen. Natuurlijk vergezeld met een heerlijke kop thee.

engels ontbijt met bonen, spek, worstjes en thee

Frans ontbijten
Het Franse ontbijt staat bekend om de croissantjes. U zult ze dan ook zeker vinden bij onze B&B accommodaties in Frankrijk. Niet alleen naturel croissantjes die je kunt eten met jam of kaas, maar ook andere lekkernijen van bladerdeeg zoals chocoladebroodjes of koffiebroodjes. Croissants behoren eigenlijk tot de patisserie. Vaak kiest men voor stokbrood en een flinke kop koffie verkeerd, waarin het brood gedoopt wordt. De cafe au lait is in Frankrijk voorbehouden aan het ontbijt. Hoe later op de dag, hoe ongebruikelijker de melk in de koffie wordt voor de Fransen.

Frühstück in Duitsland
Onze Zimmerfrei adressen in Duitsland  worden gerund door Nederlanders. Het traditionele Duitse ontbijt is er één met veel vleeswaren, kaassoorten en versgebakken ‘brötchen’. Op brood wordt ook veel jam en honing gegeten en ook musli en yoghurt is voor veel Duitsers de maaltijd om de dag te beginnen. Dit alles, ook in Duitsland, met een lekkere kop koffie.

duits ontbijt met vlees, kaas en brood

The famous American breakfast

Het beroemde Amerikaanse ontbijt bestaat uit homemade thick pancakes, oftewel dikkere pannenkoeken dan wij in Nederland gewend zijn. De pancakes worden geserveerd met blauwe bessen, siroop of gebakken bacon. Ook cornflakes en ontbijtgranen met melk zijn in Amerika populair. Veel Amerikanen ontbijten overigens buiten de deur, het ontbijt in een ontbijttentje nuttigen is dus ook een mogelijkheid als u logeert in een B&B in Amerika.

amerikaans ontbijt met pancakes

Zweeds de dag beginnen

In Zweden ontbijt men veel met een zweed spannekoekje, dat daar bekend staat als Pannkakor. Bent u benieuwd naar Zweden? Bekijk eens onze Zweedse Bed and Breakfast. Het is een erg dun pannenkoekje dat aan beide kanten gebakken wordt, zoals een Franse crêpe. De Zweedse hoteliers serveren het met een zoete fruitige vulling. Bij het ontbijt wordt thee, koffie of warme chocolademelk gedronken.

zweeds ontbijt met crepe, koffie en chocolademelk

Tekst: B&B Reserveringen
Foto's: Designyoutrust.com

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!