Regels voor Bed & Breakfast in Geldere Hierden versoepeld

Geplaatst op: 30 oktober 2012

Het wordt makkelijker voor inwoners van Hierden (Gelderland) om een Bed & Breakfast te beginnen. De mogelijkheden om een kleinschalige accommodatie te beginnen worden door de gemeente uitgebreid.

Logeren in tuinhuisjes en schuurtjes
De nieuwe regelgeving maakt het mogelijk dat toeristen voortaan ook mogen worden ondergebracht in bestaande bijgebouwen. Volgens het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk is er een steeds grotere behoefte aan B&B-adressen.
Deze behoefte speelt zowel aan de kant van vraag als van het aanbod. Steeds meer mensen willen gebruik maken van kleinschalige accommodaties zoals Bed en Breakfast. Ook steeds meer inwoners willen vanuit huis of bijgebouw onderdak aanbieden aan gasten.

Regels versoepelen
Om die reden is besloten om de regels voor het opstarten van een Bed en Breakfast te versoepelen.  Vorig jaar is een eerste grote stap gezet door het nieuwe bestemmingsplan van Hierden vast te stellen. Daarin was echter niet vastgelegd dat toeristen ook mogen overnachten in vrijstaande bijgebouwen. Naar eigen zeggen was dit door het college vergeten. Met de nieuwe veranderingen wordt het starten van een Bed en Breakfast in bijvoorbeeld een tuinhuis alsnog mogelijk.

Versoepeling alleen in Hierden en buitengebied
De regeling geldt alleen voor vrijstaande bijgebouwen in Hierden en het buitengebied. In andere delen van de gemeente is het wel toegestaan om een Bed and Breakfast te beginnen, maar dan moeten de gasten gehuisvest worden in het hoofdgebouw. In de andere gebieden kan er dus niet overnacht worden in tuinhuisjes, schuurtjes en trekkershutten.

Bron: De Stentor, Paul Harman
Herschreven: BBB Nieuws, Rink de Vries
 

 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!