Vakantie is voor miljoenen Nederlanders besteding van 3.000 euro waard.

Geplaatst op: 12 maart 2013

Nederlanders doen het financieel rustiger aan, maar blijven een reislustig volk. Waar veel mensen kiezen voor korte vakanties in een Bed en Breakfast, zijn er ook zo´n 2,5 miljoen Nederlanders die jaarlijks zelfs meer dan drieduizend euro aan hun vakanties. Nederlanders zijn daarnaast statusgevoelig. Dat blijkt uit ´Toerisme Insight´, een rapport van NRC Media.

Ongeveer 30% van de bevolking, ouder dan 13 jaar, is sterk geïnteresseerd in reizen. Het gaat om bijna 4 miljoen mensen. Zo’n 59% daarvan gebruikt om hun reis te boeken het internet. Nederlanders tonen een sterke interesse in exclusiviteit. Nederlanders gaan nog wel op vakantie, maar kiezen vaker voor korte vakanties in eigen land. Bed and Breakfast is een accommodatievorm die zich daar erg goed voor leent.

Het aantal mannen en vrouwen binnen deze groep liefhebbers van vakantie is ongeveer gelijk (47% versus 53%) en liefhebbers van vakantie bevinden zich in alle leeftijdscategorieën. Reislustige Nederlanders wonen vaker in stedelijke dan in niet-stedelijke gebieden.

Uit het rapport blijkt dat de eigen financiële situatie niet alles bepalend is voor de reislustigheid van Nederlanders. Het hebben van kinderen en het wonen een stad des te meer.


.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!