Westerkwartier Plus: 160 kilometer wandelen in het Westerkwartier

Geplaatst op: 02 februari 2011

Een lange-afstands-route in het Westertkwartier die landelijke bekendheid zou moeten krijgen. Jannie Reinders uit Opende kwam meer dan 10 jaar geleden op dit idee en werkte de daarop volgende jaren aan het ontwikkelen van deze route.

De 160 kilometer lange route kan worden gelopen in ongeveer acht dagen. De wandelaars kunnen hierbij onderweg gebruik maken van de Bed and Breakfasts en pensions die in het westerkwartier gelegen zijn.  Naar verwachting komt de route in in mei uit in boekvorm.

Korte wandelroutes waren er al in het Westerkwartier. Met de komst van deze nieuwe route worden eigenlijk bestaande routes aan elkaar verbonden met een aantal tussenstukken. “Het is een route van Drachtstercompagnie, Rottevalle naar Surhuisterveen, Smallingerland, Grootegast, Zuidhorn, Leek, Winsum en Noordenveld. Echt een verbinding tussen Friesland en Drenthe”, aldus Reinders.

Bij het maken van de route was belangrijk dat men zich zoveel mogelijk in de natuur begaf tijdens het wandelen. Ruim 95% van de route is verkeersluw en er zijn zelfs stukken bij waar alleen maar wandelaars zullen komen.'We lopen door de pareltjes van het westerkwartier', zo sloot Jannie Reinders bij RTV Noord een reportage over deze route af. Wilt u deze reportage op Youtube bekijken? Klik op deze link.

Bron foto: Reportage Jannie Reinders RTV Noord

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!